Ang. Amningen

 Finns inget bättre än när min fina skatt spricker upp i ett underbart leende, oslagbart!

Från första början så kämpade vi med amningen. När Haylie blev hungrig (jag skriver blev, för att nu har hon ändrat sig lite på den fronten) så gallskrek hon, och hon ville ha mat på sekunden! Som så många andra barn antar jag. Hur som helst så försökte hon med tutten, men eftersom hon gallskrek, så la hon tungan i gommen och kunde ju därför inte få i sig något. Vi fick mata henne på kopp i början. Sen blev jag sjuk, och orkade verkligen inte med att kämpa med amningen. Jag pumpade, och eftersom hon började äta mer och mer, blev det svårt att ge henne på kopp, och vi fick gå över till flaska. Då vande hon sig ju givetvis vid flaskan, att maten kommer på direkten utan minsta ansträngning. Vid vissa tillfällen fick vi ge henne ersättning, då jag hade fått kontrastvätska vid röntgen, eller när jag var såpass dålig att jag inte ens orkade pumpa. 
Vi fortsatte kämpa på för att komma igång med amningen, men det kändes hopplöst. När vi väl kom hem från sjukhuset så valde vi att vänta med amningen, och vi gav henne bara ersättning. Vi tyckte nämligen att hon verkade få ont i magen av min mjölk på antibiotikan jag åt. Sista kuren antibiotika jag fick, var såpass stark att jag absolut inte fick amma. 

Vid detta laget hade det redan gått 4 veckor utan att vi lyckats med amingen, så det kändes ju rätt kört. Men, enveten som man är så försöker vi igen, och denna gången lyckas det! Hon fixar det lätt som en plätt, förstå min förvåning! 

Vi fortsatte ge henne ersättning på kvällen och natten, då sover hon nämligen så gott. På dagarna så ger jag henne först bröstet, och efteråt så erbjuder jag flaskan, så att hon ska få i sig tillräckligt. Tydligen så gick hon upp lite dåligt i vikt sen vi började med amingen, därför får hon även ersättning vid varje mål. 

Huvudsaken är ju att lillan mår bra, men visst känns det kul att man kan amma. För det är faktiskt inte en självklarhet att det alltid funkar med amningen. 


Vad Har Du På Hjärtat!?
Postat av: Marjett Kutsomihas

Jag säger bara en sak UNDERBART! 💖💖💖💖

2013-11-16 @ 16:56:10


Kommentera inlägget här:

Berätta för mig vad du heter!:
Vill du bli ihågkommen?

Din Mailadress: (som såklart bara jag kan se)


Din Bloggadress:


Vad vill du säga då?:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...