Härlig Fredag

Hej vänner!
Härligt med helg, trots att man varit ledig hela veckan, så är ändå fredagen speciell, alltid, oavsett ledighet eller ej. Man måste älska fredagar, 


Bilen har fått sig en service idag, och jag är bra mycket fattigare. Men vad gör man? Gilla läget liksom. Sen så lagades ett däck, som tydligen var punkterat med en spik, där ser man, det har jag inte ens märkt, haha!

Tog en gå lunch på jobbet idag, mest för att jag inte ville hem och städa, och för att jag var hungrig och inte ville äta själv haha. Alltid kul att komma till jobbet och bara se alla andra jobba, men på måndag är det dags för jobb igen för min del. Känns ändå rätt okej. 

Dagen slutade dock inte lika trevligt. Fick åka till läkaren och få recept på penicillin. Jag har dragit på mig en urinvägsinfektion, Så typiskt! Har haft väldigt ont hela eftermiddagen, men jag insåg först inte hur illa det faktiskt var. Men det var ju trots allt bra att jag kom iväg till läkaren, smärtan blev bara värre, och jag vet inte vad jag gjort utan penicillinet. Nu efter två tabletter och en alvedon, så mår jag mycket bättre. 
Det är lättare att få uvi när man är gravid, och jag som i vanliga fall har lätt att få uvi, så var det nästan väntat, eller ja, det kom inte som en chock i alla fall.

Ikväll blir det middag med älsklingen. 
Har faktiskt brilijerat med en efterrätt, det ni! 

Önskar er en härlig fredag!
2013-05-31 @ 21:35:24

Gravidyoga it is

Då var torsdagen här, och alltså gravidyogan. Alltid kul, lite speciellt, men kul :-) 
Ska strax dra iväg. 

Har ju som sagt varit ledig idag, riktigt skönt. Ledig imorgon oxå, bilen ska lämnas in på service kl 7, både tråkigt tidigt och kostsamt, men vad gör man? 

Nepp, nu måste jag strax dra iväg.

Puss på er!
2013-05-30 @ 16:09:53

Börjar bli en del....

...gissningar på när bebis ska komma och om h*n är en liten flicka eller pojke. 
Än så länge så leder flicka rätt överlägset.

Var med och gissa!
Kul att se sen vem som tippade närmst.2013-05-29 @ 22:46:00

Hemma - Helt klart bäst!

Hej vänner!
Då har vi landat på svensk mark, kom just hem faktiskt. Känns skönt att vara hemma, trots att det alltid känns tråkigt att resan är över. Men det är väl tur det, att man trivs hemma menar jag. Skönt för mig som är ledig även torsdag och fredag, så än är inte ledigheten slut. På måndag drar det igång med allvaret igen, dock med bara 19 arbetsdagar kvar, sen är det havandeskap som gäller. Skönt!

Resan har varit underbar! Man måste verkligen älska barcelona, och allt därtill. Att resa som gravid har inte varit några bekymmer alls faktiskt, allt har varit strålande. Lite trist att man missar den goda sangrian, men vad gör man? Gillar läget helt enkelt. 
Soligt och fint har vi haft det, inte så jätte varmt dock, så inget strandliggande blev det. Men det gör la inget, jag är ju som en strandad val, inte så att man gärna känner för att steka på stranden precis. 

Borta bra, men hemma är alltid bäst!
2013-05-29 @ 18:46:00

Vecka 27 (26+0)

Bebis: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller  mot urinblåsan, vilket kan göra ont. Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo och kan vara omkring 37 centimeter långt. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk. Det finns ännu gott om plats för fostret att röra sig på. Många foster är mer vakna på kvällen, då man kan märka att det sparkar mer i magen.  Håret kan ha börjat växa ut. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds.

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

2013-05-27 @ 17:17:00

Hej Barcelona!

Jahapp! 
Då hade man semester då ja! Jag skulle vilja säga att jag firar med en kall öl, eller ett glas rosé eller nått, men med tanke på mitt tillstånd, så får jag välja nått annat... fanta..? Haha :-) Nu är det semester i alla fall, och imorgon bär det av mot spanien och Barcelona! Älskade barca, som vi har längtat. Nu ska det bara packas färdigt, och alla andra tusen grejer som fyller min todo lista, känns det som. 

Jag har i alla fall fått inhandlat stödstrumpor och handsprit idag. 
Stödstrumpor för flygresans skull, ni vet gravid och flyga, visserligen bara 3 timmar, men ändå. Och jag brukar inte vara en sån person som använder handsprit, men nu när man vet hur äckligt det kan vara på vissa toaletter i spanien, så känns det som om det kan vara bra med lite sprit på händerna, i detta gravida tillstånd! :-)

Så jag får passa på att önska er en härlig vecka medans jag är borta. För ni kan ju inte förvänta er några uppdateringar här inte! Är det semester så är det. :-)
Fast man vet ju aldrig, gratis wifi på hotellet kan ju leda till ett inlägg, vi får se!

Take care!


2013-05-21 @ 21:26:07

Vecka 26 (25+0)

Bebis: Nu utvecklar fostret sina lungor. Det tränar på att andas genom att dra in och ut fostervatten i lungorna. Fostret kan nu öppna och stänga sina ögon. Ytteröronen är helt färdiga. Längden är nu cirka 35 centimeter och vikten är 800 till 900 gram. Barnets hud är nu lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar, Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol. 
 
Egna tankar om veckan som gått: Känner av rörelser mer och mer, och det syns tydligare på utanpå magen oxå. det är riktigt spännande. I måndags var jag på besök hos min bm, och vi lyssnade på hjärtar och mätte magen, det var en upplevelse att få höra lilla hjärtat slå. I torsdags var jag på gravidyoga. Det ska hjälpa till under förlossningen, man lär sig att andas och att tänka på att göra sina knipövningar dagligen, allt för att förlossningen ska bli en bättre upplevelse. Det var väldigt kul att få testa på. Jag har känt mig rätt tung, och det börjar bli jobbigt att jobba när jag går längre sträckor, jag får ont i fötterna. Magen är inte i vägen alls, men man känner ju sig rätt osmidig. Nu vill jag bara att tiden ska gå, jag vill träffa vår lilla skatt. 

2013-05-20 @ 20:14:39

Sweet Sunday!

Underbara härliga söndag. Jag har inte det minsta "måndags-ångest" med tanke på att vi åker på onsdag till älskade Barcelona. Så jag ska gå runt med ett leende hela måndagen och tisdagen, och bara vara överdrivet glad, för snart väntar semester. 

Håller på just nu att tvätta upp allt som finns i tvättkorgen. Det är en hel del vill jag lova. 
Har inte fått tag på någon bikini/baddräkt än, hoppas på att hitta nu innan vi reser, kan bli tråkigt annars ifall man inte kan bada eller sola. 

Söndagen har sprungit förbi, förstår inte ens vart den tagit vägen, tycker det känns som om vi vaknade för 5 minuter sen.. 

Senare blir det hockeyfinal och tacomys.

Önskar er en härlig söndag
2013-05-19 @ 16:38:03

Bäst just nu.
 
2013-05-17 @ 21:29:00

Fröken Trött

Nu har man sovit bort några timmar av fredagen. Trött som bara den, somnade jag nästan sittandes i soffan, lika bra att lägga sig i sängen. Värst är ändå när man vaknar och inser att man måste upp, känns sisådär kul. Men, det är ju trots allt fredag, jag ska fixa lite gott innan Martin kommer hem, han kommer först vid ca 22.30. så jag får tålmodigt vänta. 

Härligt med fredag och helg. Veckan har verkligen gått fort. 
Ska tydligen bli en fin helg oxå, med värme och sol, det kan man inte klaga på i alla fall.

Sen jobbar man bara två dagar till, sen är det dags för Barcelona! Ska bli helt underbart kan jag ju lova.

Igår var det gravidyoga. Det var väldigt kul, hoppas det gör någon skillnad.

2013-05-17 @ 21:12:40

Mysdag!

Hej vänner! 
Blev visst ett sent inlägg idag. Yeah yeah, jag har faktiskt varit och träffat fina vännerna Marre & Jojo i kungälv. Lite buffé på Thai Lee. Mycket gott, och alltid lika kul att träffas. Även ifall det går lång tid emellan våra träffar, så är alltid allt som vanligt, skönt!

Efter detta så hämtade jag upp sambon efter han slutat jobbet, och vi åkte till ica. Lika bra att passa på att använda sambon starka armar när det kommer till handling, jag får ju inte bära så tungt pga karpaltunneln.

Imorgon blir det något spännande! Det ska testas på gravidyoga minsann! Ska bli väldigt spännande att se vad detta kan vara. 
2013-05-15 @ 22:43:42

J*vla virus!

Jag har varit lite upptagen denna afton, med att försöka få bort en enveten mask som trängt sig in i min dator. Jaa, jag vet jag får skylla mig själv att jag inte har nått antivirusprogram, bla bla bla.. Nu är det som det är i alla fall, hoppas det fixar sig snart. 

Annars har det hunnits med lite annat oxå. Hämtat ut ett paket h&m, som innehöll en ny fin vårjacka. Innan dess, var jag inne på h&m backaplan och köpte två par shorts inför sommaren och barca. Nu behövs bara nya solglajjer, och en kik i garderoben för att se om jag kan använda mina toppar och klänningar, eller om jag får köpa nytt där oxå. 


2013-05-14 @ 21:31:51

En liten flicka...?

 
Eftersom vi är lite "old school" och valde att inte ta reda på kön, så är det roligt att få veta vad ni tror det är som gömmer sig i min mage. Så alla ni fina läsare kan väl slänga in en kommentar vad ni tror..? Ni är ju så duktiga på att kommentera, hehe :-)

Bf är den 1/9. Gissa på nu då!

Augusti:
Pia Lager: Flicka den 24 Augusti
 
Pia Lindh (blivande farmor): Pojke den 25 Augusti
 
Magnus: Pojke den 28 Augusti
 
September:
Daniela: Flicka den 2 September
 
Stefan (blivande morfar): Flicka den 2 September
 
Annika: Flicka den 3 September
 
Malin (blivande faster): Pojke den 3 September
 
Martin (blivande pappa): Pojke den 3 September
 
Ann: Pojke den 5 September
 
Fröydis: Pojke den 5 September
 
Marjett (blivande mormor): Flicka den 5 September
 
Linda (blivande faster): Pojke den 6 September
 
Patricia: Flicka den 6 September
 
Anna: Flicka den 7 September
 
Hanna: Pojke den 7 September
 
Erik: Flicka den 7 September
 
Maria K: Flicka den 7 September
 
Jag: Flicka den 8 September
 
Barbro: Flicka den 8 September
 
Göran (blivande farfar): Pojke den 8 September
 
Natalie: Flicka den 9 September
 
Virpi: Flicka den 13 September
 
Maria C: Pojke den 15 September
 
Lilla Isabella 3år, gissar på pojke :-)
 
So far: 13 Gissningar på flicka och 11 gissningar på pojke.
2013-05-13 @ 19:48:00

Besök hos Barnmorskan

Då var det måndag, och dags för ett efterlängtat möte hos min underbara bm. Vi har ju inte varit där sen den 15/2, så det känns som en evighet.

Idag fick jag lyssna på bebisens hjärta och mäta min mage. Vi tog blodprov för att kolla mitt blodsocker, järnvärde och även ett prov för att få veta min blodgrupp. Så mycket stickande idag. Älskar väl inte nålar precis, men det är ändå rätt lugnt, med tanke på att man ska gå igenom en förlossning, så är det nog mest att gilla läget. Slutligen så kollade vi mitt blodtryck. Järnvärdet visade sig vara lite lågt, men det beror på att jag tar för liten dos, så nu ska jag öka på den.
 
Resultatet blev följande:

Bebis hjärta: 150 slag per minut
Sf Mått: 24, mitt på kurvan.

Blodtryck: 115/75
Blodsocker: 6
Järnvärde: 110 (alltså lite lågt.)
 
 
2013-05-13 @ 18:31:57

Vecka 25 (24+0)


Bebisen:
 Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig. Fostret kan nu känna smärta och reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen då det sover eller är vaket. Fostret liknar Ett 26 veckor gammalt foster som är alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner, och har samlat på sig mer fett.

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern. Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång. Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Egna tankar om veckan som gått: Mår fortfarande prima. Börjar bli lite tungt dock, men det är ju meningen. Har lite svårt att gå lång och stå länge, det är alltid lika skönt när man väl får sätta sig ner. Bebis rör sig mer och mer för varje dag, nu väcks jag t.o.m av det ibland. Foglossningar kommer och går, men inte så farligt som för ett par veckor sedan. Nu känner jag mest av det när jag jobbar eller har stått upp/gått länge. Drömmer väldigt intensivt på natten, minns oftast alla drömmar, väldigt speciella drömmar måste jag säga. Vissa dagar vill jag vara gravid jämt, medans vissa dagar orkar jag knappt en sekund till hehe. Trött är jag dock fortfarande, får öka min dos med järn helt enkelt.  
2013-05-13 @ 18:16:05

Skötbord

Eftersom vi bor i en rätt så liten lägenhet (en 2:a på 51 kvm) så får man tänka till och vara lite smart när det gäller att utnyttja ytan. Först hade vi tänkt att vi får strunta i ett skötbord, det finns verkligen ingen plats på toan för ett skötbord, så det fick bli någon annan lösning. Tills jag insåg att det finns ju faktiskt skötbord som man hänger på väggen, som lätt fälls in när det inte används. Kanon tänkte jag, ett sånt får det bli! 
Sen kom nästa "problem" får man borra i kaklet i en hyresrätt hur som helst? Jag antar att det ska göras av någon kunnig, så kanske fastighetsskötaren kan komma hit och hjälpa oss att borra? 
Jag tycker att det verkar konstigt att man inte skulle kunna sätta upp saker i badrummet, eller? 
Känner att jag nog vill veta hur det ligger till, innan jag beställer ett skötbord.

Någon som har koll på detta?
Om vi väljer ett väggskötbord, så blir det detta från Troll. Finns på jollyroom för 1495kr, nedsatt pris, har tidigare kostat 1799kr. 

Är det någon som har erfarenhet av väggskötbord?
2013-05-12 @ 11:51:00

Härlig Lördag


Ännu en underbar lördag har passerat. Soligt och härligt har det varit, med grillat och massa annat gott.
Bilderna ovan beskrivs som följande, mjukglass i solen med min älskling. Körsbärsblommorna har äntligen börjat blomma, nu blir det snart fotografering. Lilla katten Simba vill oxå vara med oss ute i trädgården, trodde visst hon kunde ta sig ut genom persienn och fönster, sötnöt! Synd att hon sticker så fort man släpper ut henne, därför får hon vara inne. 

Dagens planer är ännu oskrivna. Det enda vi faktiskt har planerat är ett besök hos våra grannar. Fick nämligen frågan ifall vi var intresserade av att köpa deras spjälsäng som deras lilla dotter aldrig använt. Lustigt nog så är det en sån som vi spanat in på ikea, så det är ju perfekt. Inte behöver vi frakta den speciellt lång, eller montera ihop den, utan allt är färdigt. Ännu en sak att bocka av från "att inhandla-listan", Den listan känns för övrigt oändligt lång. Känner mig liiite stressad måste jag säga. Men det ordnar väl sig.


2013-05-12 @ 11:38:53

En guppande mage

Bebis har börjat göra sig tillkänna mer och mer, på senare tid har rörelserna inne i magen blivit väldigt påtagliga. Nu syns det utanpå magen oxå, den guppar och viberar när bebis sparkar och rör sig. Det är verkligen en häftig känsla, det känns ibland som om jag skulle vilja vara gravid jämt, en sån underbar känsla! Oslagbart! Imorse så väckte skrotten mig med sina sparkar, jag låg och tittade på magen medans Martin sov, så mysigt! Förstår knappt att det är vårat barn som ligger på insidan och sparkar på mamma, obegripligt, men helt fantastiskt!

Ikväll blir det grillning hos svärmor och gänget. Man får passa på när vädret vill oss väl. Jag skulle nog kunna leva på grillat, sååå underbart gott! Finns nog inte mycket som slår det faktiskt. Bra att vi har en grillsäsong framför oss. 

Nu till affären och lite andra ärenden.

Önskar er en härlig lördag!


2013-05-11 @ 14:09:39

Fredag på rätt sätt

   


Min fredagskväll ser ut såhär. Riktigt party när man är ensam hemma och dessutom preggo. Alkoholfritt och jävla goda bananpannkakor, det är en riktig fredagskväll det! 
Martin jobbar sent, alltså senare än vanligt idag, så jag fick laga middag till mig själv, och väljad vad jag ville ha, och då blev det sånnahäringa pannkakor. Velat prova ett tag nu, lät gott med banan i smeten, och det var riktigt gott. Rekommenderas!  

Blev en lite lagom stressig dag på jobbet idag, vi var tre ordinarie som jobbade, tur att vi fick lite hjälp på traven av bästa timanställda :-)

Slocknade i sängen när jag kom hem, fortfarande väldigt trött, trots järntabletter. Dock kan det ju ha att göra med att jag ju inte sover så bra på natten. 
Men det var skönt med en liten powernapp på typ två timmar, haha!

 Nu väntar jag bara på älskade sambon, men jag får snällt vänta ett par timmar till.


 
 
2013-05-10 @ 20:47:32

Hensvik Spjälsäng.

Funderar lite på detta med spjälsäng, finns ju så många så det är svårt att välja. 
Vi har i alla fall siktat in oss lite granna på en hensvik från Ikea. Tycker den är fin,och den är vit, som vi vill ha.
Måste först och främst se så att den får plats i vårt sovrum, vårt sovrum är ju rätt litet. 
Hade inte varit helt fel med en större lägenhet kan jag ju säga.
2013-05-09 @ 11:04:14

Time for timeout

Jag har de senaste nätterna, ja sen natten till måndag, sovit som en kratta. Lyckas liksom inte somna, hittar ingen bekväm sovställning pga handledskenorna. Så jag har varit väldigt väldigt trött, och ikväll tog det ut sin rätt. Somnade på soffan efter jobbet, och sov till 20. Känner mig fortfarande heeeelt utmattad. Försöker i alla fall laga lite middag, och tänker att det är skönt med en ledig dag imorgon, sen jobb igen på fredag. 
Tur att det snart är semester med en resa till Barcelona, guld värt! 
Nu jobbar man bara 27 dagar till, sen går man på havandeskapsledighet oxå, inte helt fel det heller, 


Älskade skrutt! Du gör mamma sååå trött! :-)
2013-05-08 @ 20:38:53

Vecka 24 (23+0)Bebisen: Fostret väger cirka 650 gram och är ungefär 30 centimeter långt och skall de resterande veckorna femdubbla sin vikt.. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett. Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet. Ibland börjar fostret att hicka, då känns det som om det klickar till i magen. De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först när fostret är runt 24 veckor kan det börja andas luft, om det skulle födas så tidigt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.
 
Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Egna tankar från veckan som gått: Känner bebis röra sig mer och mer, starkare och starkare. Har även känt av hicka denna veckan, eller jag tror att det är hicka jag känner i alla fall. Märker av att h*n börjar få en dagsrytm, alltid vaken och i rörelse vid samma tid, oftast kvällen. 
Har svårt att sova pga skenorna som jag måste ha på mig pga karpaltunnelsyndromet. Vissa mornar har jag vaknat av att jag tagit av mig skenorna i sömnen utan att jag ens minns det. Svårt att hitta en bekväm sovställning. Annars njuter jag av att bära på vår skatt. Att vara gravid är faktiskt nåt fantastiskt! Jag älskar varje dag, samtidigt som jag kan svära över hur jäkla jobbigt det är. Men mestadels är det faktiskt underbart.
2013-05-06 @ 21:36:35

Söndagsnöje!

Idag sysselsätter vi oss med att lägga fin trätrall på balkongen. Vi var på ikea innan och köpte 4 paket av deras fina trall i acaciarträ. Nu slipper vi det tråkiga betonggolvet som är på balkongen, mycket finare med trätrall och mycket skönare att gå på. Martin sågar till dem sista bitarna nu för att få det att passa.
Sen blir det nya fina möbler och blommor, så blir det jättefint där ute. Vi satt inte så värst mycket där ute förra sommaren, hoppas att det blir fler tillfällen nu när det blir fint.

Senare i eftermiddag blir det grillning hos svärmor och Malin, med Linda & Henke. 
Ska bli riktigt gott, hoppas att vädret håller i sig bara. 

Det verkar bli en kanonbra söndag! 
2013-05-05 @ 13:09:56

Älskade Lördag

Vi befinner oss i Skepplanda, hos Mammis och Pappis! Brorsonen Mike fyller 7 imon, så han har fått presenter. Fina kläder från oss.
God middag och efterrätt har det bjudits på, gottigott!

Igår var vi på ikea (jag, svärmor, Linda och Henke). Kollade på spjälsäng och lite annat smått och gott. Hittade en säng jag tycker om, ska bara se vad Martin tycker oxå. Sen blir det sängköp till vår skrott

2013-05-04 @ 19:15:24

Om 20 dagar är vi där

Den 22 Maj åker vi iväg till barcelona och en veckas semester. Längtar som en galning nu, kan tiden gå liiite fortare? Ska bli så skönt och välbehövligt med en veckas semester, vår sista semester innan vi blir fler i familjen. Underbart! 

Så nu måste jag hitta några fina mamma-klänningar innan resan, har ni några tips får ni gärna dela med er. :-)


2013-05-02 @ 19:31:10

Mysig Första Maj

Vilken härlig dag vi haft. Vi har i och för sig inte hittat på så mycket, handlat och städat lite. Men man fick sova ut imorse, det var sannerligen skönt. Sen att bara vara ledig, det är guld värt. 
Från den 3/7 är jag ledig på heltid. Eller ja, havandeskapsledig på heltid, jag har nog glömt av att nämna det,
Min ansökan om havandeskap blev godkänd!
Så 60 dagar innan bf, så är jag "ledig" känns förjäkla bra måste jag ju säga. Och välbehövligt, jag orkar knappt jobba nu, hur ska det gå när jag är riktigt stor..? Så ja, det känns bra.

Det blev en mysmiddag idag i allafall. En god gratäng med sweetchilikryddad köttfärs och potatis.
Och efterrätt. Gino. Jättegott!
Detta avnjöts till filmen Django - se den!!

Efter en kanonbra dag och kväll med älsklingen, säger jag nu godnatt!
Imorgon är det jobb igen.

Puss!
2013-05-01 @ 23:09:44

Lista

När ska du föda? 1 September 2013
Tror du att ert barn kommer på utsatt datum? Nej det tror jag inte!
Vilken vecka är du i nu? Vecka 23 (22+3)
Är du tillsammans med barnets pappa? Jaa, vi är förlovade :-)
Var barnet planerat? Absolut!
Har ni tagit reda på könet? Nej, vi vill bli överraskade!
Om nej, vad tror ni att barnet har för kön? Jag tror det blir en tjej, Martin tror på pojke.
Hur lång tid tog det för er att bli gravida? Nästan ett år
Har ni bestämt vad barnet ska heta? Ja tjejnamn har vi äntligen kommit fram till, men inget pojknamn än.
Har du haft en svår graviditet: Nja... visst känns det jobbigt ibland, men ändå är det nog en ganska lätt graviditet ifall man jämför med andra...?
Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Ja, det skulle jag kunna tänka mig. Fast just nu så mår jag sådär bra, så att behöva gå igenom detta igen känns väl inte sååå lockande...
Har du fått några bristningar? Nej inte vad jag kan se..
Är du nervös inför förlossningen? Ja, lite nervös kanske, men det är lång tid kvar än.
Har du några cravings? Jaaa!! Juicen från ica, den är sååååå god varje gång! Sen var jag grymt sugen på citrusfrukter tidigare i graviditeten, det har lagt sig lite nu :-)
Hur tror du/ni att barnets personlighet kommer att bli? Haha, ja hur ska man kunna svara på det? Vi brukar skoja om att den kommer älska mat och sova, för det är såna vi är ;-)
Hur reagerade du/ni när du plussade? Kunde knappt tro att det var sant! Vi hade ju försökt så länge, och plötsligt så var det sant. Självklart var vi överlyckliga, chockade, men överlyckliga!
Vad är det bästa med att vara gravid? Sparkarna!! Helt klart sparkarna! Det är helt underbart!
Vad är det sämsta med att vara gravid? Karpaltunnelsyndrom, problem med gallan, att inte kunna leva som vanligt helt enkelt,
Har du gått upp mycket i vikt? Det vågar jag inte ens kolla. I början gick jag upp typ 6kg på direkten, sen stod jag still i typ en månad, nu vill jag inte ens väga mig.... 
Vad ser du fram emot mest? Att få träffa våran lilla skatt!  
Vad ser du INTE fram emot? Sömnbristen!!
Hur ska ni göra med föräldraledigheten? Vi har inte planerat än. Men jag vet att jag går på havandeskap den 3/7, sen blir jag väl hemma med bebis i minst ett år i alla fall.
Vad har ni köpt till bebisen och vad har ni kvar att köpa? Vagnen, babyskydd, kläder. 
Har ni köpt allt som DU som mamma kommer att behöva efter förlossningen? Nope, inte än.
Hur tror du att du kommer att bli som mamma? Hur svarar man på det? Det är en jättesvår fråga ju. Jag HOPPAS att jag kommer bli en jättebra mamma, en riktig hönsmamma säkert, kommer skämma bort lill*n till tusen :-)
Hur tror du att din sambo kommer att bli som pappa? Jag är helt övertygad om att han kommer bli världens bästa pappa! Han är så snäll och omtänksam, men han kommer nog vara lite vek när det gäller att säga ifrån osv.

 
2013-05-01 @ 13:04:00

RSS 2.0