Vecka 36 (35+0)

 

Bebis: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.
 
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera

Egna tankar om veckan som gått: I onsdags var jag hos barnmorskan för att lämna blodprov. Jag har drabbats av graviditetsklåda, och då gör man alltid ett blodprov för att kolla så att alla värden är okej. Fick svar senare i veckan att allt var okej, så det var ju bra. Klåda har lagt sig lite nu, så det stör mig inte så mycket längre. Skönt! 
Man märker att det inte är jätte lång tid kvar nu, man är verkligen trött på att vara gravid. Men snart snart får vi äntligen träffa vår lilla skott som legat så länge och grott i mammas mage. 
Känt av mer foglossningar nu, häromdagen såpass illa att jag knappt kunde stå upp utan smärta. Vissa dagar är det ingenting, så det varierar mycket. För övrigt mår jag bra. Det är mina handleder som värker och domnar, men det är ändå överkommligt. Inga andra besvär, förutom att man knappt kan röra sig obehindrat. Men det är det värt!!


Vad Har Du På Hjärtat!?


Kommentera inlägget här:

Berätta för mig vad du heter!:
Vill du bli ihågkommen?

Din Mailadress: (som såklart bara jag kan se)


Din Bloggadress:


Vad vill du säga då?:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...