Vecka 35 (34+0)

 
Bebis: Fostret väger nu ungefär 2,4 kilo. Det har blivit knappt 47 centimeter långt.Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare och mindre genomskinlig. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett. Fettet gör att huden blir mycket mjuk. De flesta barn ligger med huvudet nedåt. När barnet har ställt in sig på rätt sätt känner många en lättnad. Nu börjar det bli mer verkligt, snart kan barnet komma. Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen. Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.
 
Kroppen Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.
 
Egna tankar om veckan som gått: För första gången kan jag helt ärligt säga, jag är trött på att vara gravid nu! Tungt och otympligt, magen är mest i vägen, och man kan inte röra sig fritt. JA, det ÄR jobbigt! Jag vill inte klaga, men nu känner jag att jag måste. Det är absolut ingen dans på rosor detta, inte för att jag trodde det heller, men ändå. Bebis sparkar hårt nu, och det kan göra riktigt ont, H*n har hittat mina revben, i alla fall på kvällen när jag ligger i sängen och ska sova, på dagarna sparkas det ofta på samma plats. Det är ändå mysigt trots allt att känna sparkar och rörelser, och jag kommer säkert sakna det lite när bebis är ute. Vi är så nyfikna nu på hur skrotten ser ut, och vem h*n är lik osv, ska bli såå spännande detta!


Vad Har Du På Hjärtat!?


Kommentera inlägget här:

Berätta för mig vad du heter!:
Vill du bli ihågkommen?

Din Mailadress: (som såklart bara jag kan se)


Din Bloggadress:


Vad vill du säga då?:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...