Vecka 34 (33+0)Bebis: Nu är fostret så moget att om förlossningen startar försöker inte förlossningspersonalen skjuta upp födseln. De flesta barn som föds efter vecka 34 klarar sin andning bra och klarar sig utan kuvös. Men de är fortfarande ömtåligt och behöver oftast hjälp att hålla värmen och få i sig näring. Vikten är uppe i ungefär 2,3 kilo och längden i 46 centimeter. 

Kroppen: Under slutet av graviditeten kan det ibland kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Egna tankar om veckan som gått: Jag har drabbats av en jäkla klåda, ovanpå tårna. Sökte lite på nätet, och det finns tydligen nått som heter graviditetsklåda. Det är tydligen vanligt under graviditeten. Riktigt jobbigt när man vaknar på natten och kliar som en tok. Det finns hjälp att få, jag ska prata med bm nästa gång jag är där (ifall jag nu kan stå ut tills dess..?) Annars så mår vi toppen! Jag försöker vila i största möjliga mån, känner av förvärkar när jag är för aktiv, då gäller det att tagga ner lite. I veckan var vi hos bm. Mitt järnvärde har äntligen lagt sig på en acceptabel nivå, skönt! Hjärtat slog så fint, och sf-måttet fortsätter att följa kurvan. 
 


Vad Har Du På Hjärtat!?


Kommentera inlägget här:

Berätta för mig vad du heter!:
Vill du bli ihågkommen?

Din Mailadress: (som såklart bara jag kan se)


Din Bloggadress:


Vad vill du säga då?:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...