Vecka 32 (31+0)

 
Bebis: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg

Kroppen: 
Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.'
 
Egna tankar om veckan som gått: I måndags var vi hos bm och gjorde en s.k glukosbelastning, Man dricker en sockerlösning, och efter 2 timmar så kollar man sockret, på så vis så upptäcker man graviditetsdiabetes. Det var inte det minsta roligt, eller gott. Snarare riktigt äckligt, så jag hoppas jag slipper göra det nånsin igen. Testet var okej, så ingen diabetes på mig inte. Känns ju väldigt bra. Sista arbetsveckan gick jättebra, det var en lite lugnare vecka, det passade mig utmärkt. Nu väntar 60 dagar av graviditetsledigt, innan allvaret börjar. Ska bli väldigt skönt att vara hemma och förbereda sig. Ingen förlossningsrädsla alls faktiskt, jag ser fram emot förlossningen, det ska bli kul att få gå igenom, tro det eller ej.
Nu är det inte mycket kvar som ska köpas till lill*n. Lite småsaker, som en skötväska. Nu känns det att det närmar sig med stormsteg!


Vad Har Du På Hjärtat!?


Kommentera inlägget här:

Berätta för mig vad du heter!:
Vill du bli ihågkommen?

Din Mailadress: (som såklart bara jag kan se)


Din Bloggadress:


Vad vill du säga då?:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...