Ingen bebis än

Nähä, det är en riktig tråkbebis som ligger och ruvar i min mage. Den vill absolut inte glädja oss alla (speciellt mamma som är trött i kroppen) med att komma en dag tidigare. Inte ens en föraning har jag, jag känner inte alls att en förlossning skulle vara nära. Inte för att jag räknat med att h*n skulle komma tidigare, men det hade ju varit roligare. 

Men men, inget är som väntans tider ;-)
2013-08-31 @ 19:21:20

En trött blivande Mamma

I natt har bebis levt runt värre än värst i magen. Sparkat mamma på revbenen såpass att jag knappt fått sova nånting. Helt öm är jag nu, och känner mig allt annat än pigg. 
Jag kände verkligen i natt när det var som värst att snälla, kom ut snart, jag klarar inte av dina hårda träffsäkra sparkar mer så vi får hoppas h*n lugnar ner sig.. eller kommer ut snart. 

Min älskade mamma har varit här idag på morgonfika. Jättemysigt och vi hade så trevligt så. Planerade lite inför kommade sommar, då vi ska åka iväg hela familjen två veckor till rhodos. Snacka om att man längtar dit, trots att det är sååå lång tid kvar. 

Nu blir det att ta det lugnt. Kanske kan jag få sova lite oxå, ifall bebis tillåter ;-)


Gud vad vi längtar efter dig, skatten!

2013-08-28 @ 14:06:49

Bm besök i vecka 40 (39+0)

Då har jag varit hos bm idag igen. Hoppas det var sista gången, jag vill inte dit igen på måndag, jag vill vara färdig med detta nu. 
Hur som helst, Vi fortsätter att följa kurvan, sf-måttet är lite i underkant, alltså en liten bebis förväntas. 
Först hade vi problem att hitta hjärtljuden, vilket såklart gjorde mig jätte nervös först. Så det fick bli ett ultraljud, och där hittade vi hjärtat och till sist hjärtljuden, puh! Snacka om paniken som steg först.
Så jag fick en liten bonus, se lill* skatten på ul, det är alltid lika roligt :-).

För övrigt, har h*n inte fixerat sig än, tråkbebis!
 
Sf mått: 37
Blodtryck : 128/80
Hjärtslag: 144 slag/minut
Huvudet ruckbart. 
2013-08-26 @ 19:22:00

Vecka 40 (39+0)

 
Bebis: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Kroppen: 
Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. 
 
Egna tankar om veckan som gått: Det är inte alls roligt att vara gravid längre. Man sover dåligt nästan varje natt, och när man vaknar så har man nästan alltid ont någonstans. Det är svårt att hitta en bekväm ställning, och det är svårt att ta sig fram obehindrat. Jag längtar verkligen innerligt efter att bebis ska komma nu, mest för att vi vill träffa skrotten, och även för att jag är färdig med graviditeten, jag orkar uppriktigt sagt inte mer. Hade ordentliga förvärkar i lördagskväll, och trodde nästan ett tag att det kanske kanske var på gång, men icke! Sen somnade jag på soffan, och så var det roliga slut. 6 dagar kvar till beräknat nu, men det gör inget ifall h*n kommer idag eller imon eller så :-)
2013-08-26 @ 19:16:37

Fler gissningar?

Det ska bli riktigt kul att se sen vem som gissar rätt, eller vem som är närmast ialla fall. Själv har gissat på den 8/9. Riktigt spännande detta :-)

Kom igen med fler gissningar nu!

Augusti:
Pia Lager: Flicka den 24 Augusti
 
Pia Lindh (blivande farmor): Pojke den 25 Augusti
 
Magnus: Pojke den 28 Augusti

Linda (blivande faster) Pojke den 31 Augusti
 
September:
Pia Lindh (blivande farmor: Pojke den 1 September (bf dagen)
 
Daniela: Pojke den 2 September
 
Stefan (blivande morfar): Flicka den 2 September
 
Annika: Flicka den 3 September
 
Malin (blivande faster): Pojke den 3 September
 
Martin (blivande pappa): Pojke den 3 September
 
Cecilia: Pojke den 4 September
 
Magnus: Pojke den 4 September
 
Ann: Pojke den 5 September
 
Fröydis: Pojke den 5 September
 
Marjett (blivande mormor): Flicka den 5 September
 
Linda (blivande faster): Pojke den 6 September
 
Patricia: Flicka den 6 September
 
Pia Lager: Flicka den 6 September
 
Anna: Flicka den 7 September
 
Hanna: Pojke den 7 September
 
Erik: Flicka den 7 September
 
Maria K: Flicka den 7 September
 
Jag: Flicka den 8 September
 
Barbro: Flicka den 8 September
 
Göran (blivande farfar): Pojke den 8 September
 
Natalie: Flicka den 9 September
 
Virpi: Flicka den 13 September
 
Maria C: Pojke den 15 September
 
Lilla Isabella 3år, gissar på pojke :-)
 
So far: 12 Gissningar på flicka och 12 gissningar på pojke.
2013-08-25 @ 22:41:00

9 dagar kvar!

Nu är vi nere på ensiffrigt! 9 dagar kvar till bf idag, sen när skrutten vill kika ut, det vet man ju aldrig.
Men att vi redan är nere på ensiffrigt känns så jäkla konstigt, att tiden har gått så fort..? Helt sjukt!
Man fattar det inte under tiden att det går så fort, men när man stannar upp och tänker efter, då fattar man. 
När jag gick på graviditetsledigt var det 60 dagar kvar till bf, nu är det nio, NIO! Vad hände med tiden?
Snart får vi träffa vår skrott, när jag fyller år, så har vi en bebis, den tanken är helt otrolig, det känns så overkligt, fast att jag burit på skatten i snart 280 dagar, så känns det fortfarande overkligt att vi ska ha barn. 

Gud vad man längtar nu!!
2013-08-23 @ 11:42:49

Kom igen dåååå!

Kan inte bebis skoja till det lite och komma ut nu? Jag hade verkligen inte klagat om h*n kom nu, med tanke på att det är tungt och jäkligt jobbigt att vara gravid. Jag trodde nog aldrig att jag skulle tycka så, men guuuud! Det är riktigt jobbigt nu. Barnmorskan sa att det ska kännas så i slutet, det är naturligt att känna så, eftersom bebis snart ska ut.
Man är ju inte nådigt nyfiken nu heller. Vem är du? Hur ser du ut? 
Kan du komma ut snart så vi alla får träffa dig? Vi har ju väntat så länge på dig nu. 
 
2013-08-20 @ 23:16:45

Vecka 39 (38+0)

 
Bebis: Barnet väger omkring 3,2 kilo  och är ungefär 50 cm långt. Det fyller ut hela magen och är ganska tungt. Många blivande mammor längtar intensivt efter att graviditeten ska vara över. Man behöver sova och äta ordentligt för att orka med förlossningen. Om det är första barnet kan förlossningen ta upp till något dygn och det är inte ovanligt att man förlorar både en och två nätters sömn. Barnet är nu förberett för sin födelse. Det har fått mycket näring och även skydd mot vissa sjukdomar genom att det har fått moderns antikroppar. De kommer att skydda barnet den första tiden innan det har bildat egna. Barnets hjärna väger cirka 400 gram. Den utvecklas hela tiden och kommer inte vara helt färdig förrän barnet är runt två år. Tånaglarna har vuxit ut nu 

Kroppen:  Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.
 
Egna tankar om veckan som gått: Vi var hos barnmorskan i onsdags. Allt var i sin ordning, bebis hjärta klappade på i 134slag/minut. Vi gjorde en sammanställning av hur jag upplevt graviditeten, och vi skrev ner önskemål inför förlossningen i journalen. Jag ska skriva ett förlossningsbrev oxå. Det känns pirrigt att det börjar närma sig nu, man har ju väntat på det så länge nu, och nu är snart tiden inne. Känns underbart och lite pirrigt samtidigt. 
Jag sover dåligt nu, nästan varje natt, vaknar av värk i magen eller av att bebis sparkar på mina revben. Svårt att somna om, och dessutom alltid kissenödig. Varmt är det oxå. Jag tycker det är dags för lilla bebis att titta ut nu. 
2013-08-19 @ 15:58:32

Övertrött preggo

Känner mig helt matt just nu. Ingen ork till nånting. Har en del saker att göra, men jag orkar helt enkelt inte. Eller jag har ingen överdriven lust att göra saker.. Det suger! Men åtminstone så får jag ju spara på krafterna, kan ju behövas kanske, för vad som komma skall. 


Igår var det en slapp lördag, vi tog oss åtminstone in till stan och käkade på bamboo tillsammans med Malin och Magnus. Så det blev en bra lördag till sist ändå. 

Idag har vi varit och städat bilen, dammsugit och slängt skräp. Välbehövligt! Vi försökte installera basen till babyskyddet oxå, det gick sådär, tror vi behöver expertis hjälp med detta. 

Nu blir det lugnt resten av dagen, slappa i soffan typ.
skönt.


2013-08-18 @ 15:12:00

Bm besök i vecka 38 (37+2)

Då har vi varit hos bm igen. Allt såg bra ut, förutom att bebis INTE fixerat sig än. Som jag ändå trodde att h*n hade gjort, med tanke på att min mage sjunkit så mycket det senaste, men nejdå, icke! Lilla skruttunge! Kan du sluta skoja och fixera dig? 
Vi gjorde en sammanställning om graviditeten. Jag fick berätta lite hur jag upplevt det, och sen pratade vi om smärtlindring under förlossningen osv. Det var skönt att prata av sig, och även få mer kunskap om olika smärtlindring. Jag har läst en hel del om smärtlindring, men det var skönt att få prata med en person om det, en person som faktiskt kan och vet vad som gäller.
Jag ska skriva ett förlossningsbrev, förhoppningsvis imorgon. 
Nu känner man sig ännu mer peppad inför fl. 

Sf mått: 35
Blodtryck : 130/70
Hjärtslag: 134 slag/minut
Huvudet ruckbart. 
2013-08-14 @ 20:22:16

Idag är det bm

Hej vänner!
Ja, idag är det dags att besöka barnmorskan igen, lyssna på hjärtat och mäta magen. Dessutom ska vi göra en sammanställning av graviditeten idag, hur jag har upplevt den osv. Alltid roligt att lyssna på bebis hjärta, mindre roligt att väga sig och ta blodsockerprov. 
Hade rejälta förvärkar igår, dem höll i sig länge. Men ingen bebis i sikte. Än så länge så är det ju dock bara Augusti, men det hade inte gjort något ifall den lill* krabaten ville komma redan nu. Fast jag tror att jag kommer gå över tiden, det är vad jag tror. 
Haft svårt att sova i natt, vaknade av att jag hade ont i magen, som om bebis ligger och trycker på vänster sida, blir liksom öm. Jobbigt,

Sambon väckte mig med frukost idag, sååå underbar han är, min fina. 


2013-08-14 @ 10:19:00

Vecka 38 (37+0)


Bebis: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång. I den här veckan väger barnet drygt 3 kilo, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt nu. Förlossningen är jobbig även för barnet.Men barnet klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Underhudsfettet fungerar som energireserv den första tiden efter födseln.

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. 
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Om du är omföderska föder du statistiskt sett ditt barn två till tre dagar tidigare.

Egna tankar om veckan som gått: Gud vad magen har sjunkit, eller är det jag som inbillar mig? Tror att lill*n är fixerad nu, inte för att jag märker av det på nått sätt, men med tanke på att magen sjunkit så mycket. Får mer och mer intensivare förvärkar nu, och så känner jag en stickande känsla i bäckenbenet, när bebisen huvud trycker på, känns som om någon skär med en kniv, kan göra rejält ont ibland alltså. Allt är färdig för ankomst.. tror jag i alla fall.. 
2013-08-12 @ 17:53:24

Vilken kväll!

Lite glest med uppdateringar här inne these days, men det finns inte såå mycket att berätta. Dagarna rullar på, och den ena är den andra lik, ungefär samma sak varje dag. Förutom helgerna då, när Martin e hemma, då händer det åtminstone lite saker.

Igår var vi hemma hos en av Martins barndomsvänner som han inte träffat på snart tre år. Vi hade jättetrevligt, god grillad mat, massa prat om allt möjligt.
Martin drack liiiite väl mycket, som vanligt, och mår nog inte såå bra just nu (han sover). Varför ska det alltid bli för mycket? Varför kan man inte nöja sig med lagom? Sluta när det är som bäst? 

Vi får väl se vad denna dagen bjuder på, troligtvis blir det lugnare än lugnast, iaf för mr Lindh ;-)
2013-08-11 @ 12:21:41

rastlös.nu

Det händer inte så mycket hos mig just nu. Eftersom man är en strandad val, så är det svårt att hitta energi att göra något, så jag hänger mest här hemma hela tiden. Det är ett mindre projekt när man ska ta sig nånstans. Okej, jag har ju bilen, men det är ibland jobbigt att köra bil, magen är ivägen, och jag har svårt att sitta i den ställningen. Sen domnar mina händer rätt så fort, så att ens blogga är en utmaning. Jävla karpaltunnel, jag hatar dig! Sen är det skönast att hålla sig inomhus eller i skuggan i denna värmen, inte mycket sol på denna gravida kropp vill jag lova. 

Nej nu ger mina händer upp, får bli mer bloggande en annan dag.
 
2013-08-07 @ 13:43:14

Vecka 37 (36+0)

 
Bebis: Nu betraktas barnet som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas, mellan vecka 37 och 42. Det väger ungefär 3 kilo och är cirka 48 centimeter långt. De allra flesta barn har vänt sig med huvudet nedåt. Ibland har huvudet sjunkit ner ordentligt i bäckenet och då brukar barnmorskan säga att det har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån. Om barnet ligger med stjärten nedåt, så kallad sätesbjudning, brukar man få komma till förlossningsavdelningen för ett försök att vända barnet. Om det inte lyckas diskuterar man med läkaren vilket som är det bästa sättet för barnet att födas, på vanligt sätt eller med kejsarsnitt.

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Egna tankar om veckan som gått: Jag känner nu av längre och intensivare sammandragningar, det märks att vi går in i slutskedet av graviditeten. Man tänker liksom att "nu är det ca tre veckor kvar", när det lika gärna skulle kunna vara 5 veckor, eller 1 vecka, vem vet hihi :-). I tisdags var vi hos bm, lill* skrutten ligger nu med huvudet ner, men inte fixerad än. Jag har inte märkt av att h*n vänt sig ens, men det har h*n i alla fall gjort, känns bra, hade inte velat vara med om ett vändningsförsök. Annars mår vi som föregående vecka typ, tungt och jäkligt är det, men nu är det snart över, tur det.
Vi fick köpt en fin skötväska i förra veckan, så nu är det färdigt oxå. Spjälsängen är bäddad, och även skötbordet är redo för att användas. Nu kan du komma när du vill, lilla skatt 
2013-08-05 @ 13:31:24

Under 30!

Nu har vi hamnat på 27 dagar kvar till bf! Sjukt vad fort tiden går. Snart får vi träffa vår älskling som legar i mammas mage så länge nu. Man funderar mycket på hur h*n ser ut, vem är h*n lik och framförallt är du en hon eller en han? Snacka om att man är nyfiken nu. 

I helgen har det varit rätt lugnt. 
I lördags var vi på fika hos Martins faster som fyllde år. Alltid lika trevligt. 
Och igår var det grillat med Svärmor, Malin, Magnus och Thomas. Mycket mycket gott och trevligt. Jag älskar ju grillat, jag lever nästan för det. Tyvärr har vi ju balkong, så det blir ju aldrigt grillat här hemma. Men den dagen man skaffat hus, då jäklar! ;-)

Jag har inga planer för dagen, känner mig lite seg, så vi får se vad som hittas på.

Puss!

 
Grillat är bäst!!
 
2013-08-05 @ 10:10:41

Första Augusti - En månad till Bf..?

Ja, nu är det ju inte så att bebisen kommer att komma just den dagen då det är beräknat till, men oavsett så är det en månad kvar idag. Nästa månad kommer våran bebis, eller ja, vissa har ju tippat på slutet av Augusti och så skulle det ju lika gärna kunna bli 

Förresten, missa inte att lämna era gissningar HÄR


Natten som gått har varit ett h*lvete! Första natten som gravid där jag sovit riktigt riktigt dåligt!
Låg och vred och vände på mig, somnade och vaknade och förvärkar till tusen och en bebis som sparkar på mina revben. Vaknade vid 5 och var tvungen att gå på toa, sen var jag pigg tydligen. 
Fick sovit några timmar efter att Martin gått till jobbet, tur det annars hade jag nog inte klarat dagen hehe. 

Så denna dagen blir lugn, stannar nog hemma och grejar lite bara. 

2013-08-01 @ 14:44:00

RSS 2.0