God afton

Valborgsmässoafton. Förr var det fest och utgång som väntade, nu för tiden sitter man mest hemma och väntar på mannen som jobbar sent, och tycker det är fest med en god middag. Har man blivit gammal? Njaae, jag skyller på att jag är gravid. Okej, innan jag blev gravid så vill jag väl inte påstå att jag var så party, så jag har kanske blivit gammal? Gammal och trött utarbetad kvinna. 
Men jag är nöjd med livet som det är, och jag bryr mig inte ifall någon tycker jag är tråkig, jag är nöjd med min livsstil, det är det viktigast för mig. Tråkig eller ej. 

Det har varit lite dött här inne det senaste. Jag får skärpa till mig lite tror jag, men som vanligt, så önskar jag fler timmar på dygnet. 

Skönt med en ledig dag imorgon i alla fall, känns lite festligt rentav. Jag jobbar ju inte många dagar till innan jag går på havandeskap, den 3/7 jobbar jag min sista dag för i år, känns konstigt och härligt samtidigt.


2013-04-30 @ 21:06:24

Vecka 23 (22+1)Bild från idag 22+1

Kroppen: Livmodern når nu strax över naveln. Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Vissa blivande mammor är ofta sjuk. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.
 
Bebisen: Fostret väger runt 550 gram och är 28 centimeter långt. Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk. Fostret rör sig mycket, speciellt på kvällarna kan det vara mycket gymnastik i magen.
 
Egna tankar om veckan som gått: Det är sannerligen ingen dans på rosor att vara gravid. Inte för att jag nånsin trott det alltså, men att det skulle vara så här jobbigt, det anande jag aldrig. Jag klagar inte alltså, det är ju faktiskt inte alla som får vara med om det. Men just nu så känner jag mig jäkligt trött på att vara gravid. Ont i foten, ont i handleder så att jag måste sova med skenor, foglossningar från och till, och nu har även gallan börjatr säga ifrån, så jag måste tänka ännu mer på vad jag stoppar i mig, typ äpple och ägg är ett big no no. Jag vet att det är värt det, inget snack om den saken, jag står ut med det, för jag får något underbart för det. Men det är jobbigt ibland. Lilla älskade groda i magen, vi är så många som längtar efter att du ska titta ut. 


2013-04-30 @ 18:08:00

Myssöndag

Dagen började med städ. Inte såå mysigt kanske, men nödvändigt. Nu skiner hemmet igen, eller ja, nästan i alla fall ;-)

Sedan blev det middag hos svärmor, jättegod kycklingpastasallad, och en god tårta till efterrätt, bebis och jag gillade väldigt mycket, den sparkade lite extra ikväll :-)

Nu blir det snart film med älsklingen, ett väldigt bra avslut på en väldigt väldigt bra helg. 
Imorgon går vi in i vecka 23, jisses, tiden går fort ändå. 
Nästa vecka är vi lediga en dag, och även veckan därpå, aldrig fel med röda dagar, synd bara att dem båda är placerade mitt i veckan. Men men, man ska väl inte klaga. 


2013-04-28 @ 21:20:54

Hos Mamma & pappa!

Hej vänner!
Varit lite kasst med uppdateringar det senaste, men jag är kvar här i alla fall.

I skrivande stund är vi hemma hos mina föräldrar, äter god middag, grillat! Jag älskar! Skönt med helg.

Bebis mår bra, sparkar och har sig. Lite snål med sparkar mot alla andra som så gärna vill känna. Men jag antar att det kommer bli mer tydligt längre fram.

Nu blir det kaffe och glass!!


Ha en Härlig Lördag!

2013-04-27 @ 18:01:24

Bola - GravidsmyckeÄntligen fick jag hem paketet jag beställde i början på April, ett bola smycke!

"Gravidpingla, gravidsmycke, änglaklocka, änglapingla... Detta fantastiska smycke har många namn. Bolan är en mexicansk tradition från början. I bolan finns en liten xylofon och en liten boll som pinglar svagt när den rör sig på den gravida magen. Från ca vecka 20 ska barnet kunna uppfatta pinglet och när babyn sedan kommer ut i världen ska ljudet kunna lugna och ge ro."

2013-04-24 @ 18:38:01

Ojoj vilken dag!

Obs! Här kommer ett gnäll inlägg!!

Fullt upp på jobbet, Fick byta position idag, fick stå i vårt café på kvinnokliniken. Och ja, jag ska verkligen inte klaga, jag har trots allt ett jobb som jag faktiskt trivs med (även om jag ibland spyr på det), men idag har inte varit någon rolig dag. Gnälliga kunder som aldrig kan bestämma vad dem ska köpa, kunder som kommer 2 minuter innan stängning och står och funderar som om dem har hela livet på sig att välja dricka. Tidig lunch vid 11! Och då är man inte ju hungrig direkt, vilket resluterade i dödshungrig vid 13:30, vilket i sin tur resulterade i blodsockerfall och en jävligt grinig (gravid)Charlotta.

Tur att dagen tog slut, och jag var sååå glad för jag skulle hämta ut min älskade iphone som varit på lagning i två veckor. Vad händer när jag väl kommit hem och kan knappt dölja min iver att slita upp paketet..? Jo, nötterna i affären har gett mig fel simkort, så det passar inte i telefonen. Ringer upp dem och får till svar att "bryt loss ramen runt, så funkar det" Får det ändå inte att funka, simkortet vill verkligen inte få plats i telefonen. Efter en stunds vridande och vändande, googlar jag. Får till svar att jag ska ha en microsim, inte ett litet sim! Inser att jag måste tillbaka till affären IGEN! Ärlig talat, dem som jobbar i affären har verkligen ingen koll på telefonerna dem säljer, dem är totalt nollställda verkar det som! 

Jag vet inte om jag ska gråta eller skratta ärlig talat. 
Tur att denna dagen snart är slut, och hoppas innerligt att onsdagen blir bättre, för sämre kan det knappast bli!
2013-04-23 @ 19:05:00

Vecka 22 (21+0)


Bebisen: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Fostret har fortfarande slutna ögon, men kan se ljus och mörker genom de tunna ögonlocken. Forskning har visat att synen börjar utvecklas redan i slutet på första trimestern, och att den nu börjar fungera. Vikten har ökat till 450 gram, längden till 27 centimeter. Fram till ungefär mitten av graviditeten växer foster ganska lika. Det är därför ultraljudsundersökningen som ger ett ungefärligt förlossningsdatum görs före vecka tjugo. Efter det börjar de individuella skillnaderna synas tydligare. Vissa barn ska bli långa och smala, andra kortare. Fostrets vikt påverkas dessutom av vad kvinnan äter under sin graviditet och hur hon lever.

Kroppen
: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Egna tankar om föregående vecka: Jag mår fortfarande strålande! Min ömmande handled har blivit så mycket bättre, nu känner jag ingenting, bara att det knakar lite, men det är ju överkomligt. Händerna domnar fortfarande på natten, men det överlever jag. Hoppas jag kanske kan sova utan skenorna nån gång emellanåt. Bebis är galen i magen, spakar riktigt rejält, mest på kvällarna, men även på dagen när jag jobbar och ibland på morgonen. Det är så mysigt! Tycker för övrigt att tiden går rätt långsamt. Hoppas tiden kan springa på lite granna.
2013-04-22 @ 17:53:02

En liten tupplur

Ojsan, jag somnade visst på soffan och sov bort några timmar. Graviditetens underbara baksida, oändlig trötthet,

Idag har jag varit och hälsat på Natalie och Sarah på jobbet. Sen käkade vi pizza & kebab. Mysigt värre, och jäkligt gott! Känner mig mätt för ett år framöver hahaha :-)

Nu blir det att plocka upp sambon i stan, sen hem till Natalie & Patrik för lite öl på deras altan. Ja, inte öl för mig då men ;-)

En toppen lördag! 

Puss på er
2013-04-20 @ 17:51:43

En helt vanlig Torsdag.Jag hämtade ut ett paket idag. Fick ett tips från Natalie, att testa denna peeling och denna treminutersmask från Yves Rocher, Sagt och gjort, jag klickade hem och nu har paketet anlänt. Fick även en premie, en vårdande nattkräm. Mycket bra, ska bli kul att testa. 

Annars har dagen inte bjudit på så mycket kul. Bara jobbat och gjort rent ugnen, livat värre! ;-) Skönt med såna lite lugnare dagar oxå.
Sitter i detta nu och spelar barnmusik för lilla skrotten i magen, tips på fina barnlåtar är mer än välkommet!

2013-04-18 @ 20:51:00

Missed me?

Kass är jag! Jag vet! Men jag har haft lite att stå i, man har inte alltid tiden att dela med sig av sin dag.

Det har varit fika med både Linda, Pia svärmor & Malin. Och idag åkte jag ens sväng till kungälv och fikade med Marina :-) Mycket mysigt! 

Idag fick jag även städat här hemma, behövdes verkligen! Kännt mig väldigt lat det senaste, men nån gång måste man ta tag i det, och idag blev det av. Så nu är här fint. 
Bebis lever runt i magen, och nu känner jag verkligen tydliga sparkar. Såååå mysigt! Martin känner varje kväll nu. Magen har blivit så stor oxå, undra vart detta ska sluta...? Fick en kommentar från en kille igår "shit! Du kommer bli monster stor!" Tack för den liksom! Och vafan vet han om det? Ibland så undrar man varför vissa människor öppnar käften..? 

Sen angående karpaltunnelsyndromet, så har värken nästan försvunnit! Efter att ha sovit med skenorna två nätter, så känner jag ingenting i min handled, det är verkligen helt otroligt! Att den jobbiga smärtan bara kunde försvinna, som i ett trollslag. Händerna domnar fortfarande på natten, men smärtan på är borta! Riktigt skönt! 
Dessvärre sover jag rätt dåligt, med båda handlederna i skenor och att ligga med båda armarna ovanför huvudet är ingen idealisk sovställning. men det är lätt värt det för att slippa smärtan! Så jag klagar inte!!

Nu längtar vi till helg!

Puss!
2013-04-17 @ 20:58:14

Flicka eller Pojke?

Här hittade jag en rolig lista som egentligen mest är skrock, men lite roligt ändå.
 

1. Vilken kind har du mot kudden?
Det sägs att hur du sover kan avslöja vem som bor i din mage. Sover du helst på din vänstra sida väntar du troligen en pojke, medan om du väljer att ha höger kind mot kudden är det en flicka.

Svar: Sover alltid på höger kind, har gjort det länge länge..

2. Har du huvudet i toaletten?
Ja då är det troligt att du har en lite tjej i magen. Är du mycket illamående speciellt på morgonen sägs det tyda på det, medan om du inte mår så värst illa väntar du en grabb.

Svar: Illamående!? Så in i h*lvete! Jag minns det som om det vore igår, med förskräckelse alltså. 

3. Skönheten kommer inifrån?
Torra händer sägs innebära att det finns en liten pojke i din mage, medan mjuka händer och tonårshy sägs innebära att du väntar en tjej. Enligt gammalt skrock så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet.

Svar: Inga torra händer vad jag har märkt. Däremot en massa finnar.. inte det minsta roligt.

4. Sött eller salt?
Vilket väljer du: chipsoman eller godisgris? Väljer du salt bär du på en liten pojke, medan cravings efter godis och glass brukar betyda att du väntar en flicka.

Svar: Glass! Glass! Glass!!

5. Vart pekar magen?
Om man kan se att du är gravid bakifrån sägs det att det bor en liten tjej inuti dig, medan om magen står ut blir det en pojke som tittar ut.

Svar: Här har jag verkligen ingen aning, får fråga en vän :-)

6. Hur är babyns puls?
Lyssna extra noga nästa gång du är hos barnmorskan. Om barnets puls slår fler än 140 slag per minut sägs det att du väntar en tjej. Om pulsen är lägre än 140 väntar du en kille.

Svar: Det vet jag inte, vi har inte lyssnat på hjärtat än.

7. Vilket bröst är störst?
Att brösten växer under graviditeten är vanligt. Men visste du att om du kan se skillnad på storleken kan du också tyda vad som finns i din mage. Är ditt högra bröst störst väntar du en flicka, är det det vänstra är det en pojke.

Svar: Hmmm... jag ser ingen större skillnad... så vet ej.

8. Är magen intressant?
Har du några småkillar i din närhet som är nyfikna på magen? Där har du svaret på dina funderingar. Om lillkillen är intresserad av magen finns där en tjej, om inte väntar du troligtvis en kille.

Svar: Inga småkillar i min närhet. 

9. Har du halsbränna?
Har halsbrännan blivit din värsta fiende, då väntar du troligtvis en kille. Om det bara är lite grann eller ingen halsbränna alls väntar du nog en tjej.

Svar: Än så länge ingen halsbränna alls. *peppar peppar*

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Prova själv här!

Svar: Jag testade detta, och fick som svar pojke. 

Källa: Familjeliv.se, Parents.com och parenting.com


Älskade lilla skatt, vem är du där inne?
2013-04-15 @ 19:20:00

Besök hos Arbetsterapeuten

Idag hade jag ett inbokat besök hos arbetsterapeuten Anna, då man misstänker att jag lider av carpaltunnelsyndrom. Så vid 14.30 så fick jag träffa Anna och prata om hur jag känner det i händer och handleder.
På dagarna har jag konstant ont, och kan inte vrida handen fullt ut utan smärta. På natten domnar fingrarna, tumme, pekfinger och långfinger, riktigt jobbigt att man vaknar av det och det är ibland svårt att somna om. 
I fredags när jag skulle byta panna på jobbet, så tappade jag nästan den fulla pannan, jag har lite nersatt känsel i fingrarna, därför är jag ju inte lika stark i dem. Började nästan gråta pga frustrationen att inte kunna utföra mina arbetsuppgifter normalt. 
Under helgen har det känts bättre, och jag hoppades lite att det var påväg bort, men icke sa nicke, idag på jobbet så var det lika illa.

Idag fick jag i alla fall veta att jag har syndromet. Oftast går det över efter graviditeten, men i värsta fall får man operera handlederna, vilket inte känns så lockande som ni förstår. Så hoppas verkligen att det går över.

Jag har fått handledsskenor som jag ska använda på natten för att händerna ska ligga i rätt läge. Än så länge så är jag bara drabbad i vänster hand, men har börjat känna av i höger hand oxå, hoppas det inte utvecklas helt i högerhand. 

Så det jag ska tänka på nu, det är att inte lyfta för tugnt, inte utsätta mig för tyngd på handleden, och att tänka på att ta en pause i arbeten som belastar handen. Får hoppas det blir bättre, eller i alla fall att jag kan härda ut, 

2013-04-15 @ 18:16:50

Vecka 21 (20+0)


Bilder från vecka 20 (19+6) 

Bebisen: Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Det har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Ytteröronen börjar få sin slutgiltiga form och sitter nu på rätt plats på fostrets huvud. Fostret kan höra och reagerar på både ljud och ljus. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten.

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran

Egna tankar om föregående vecka: Mycket rörelser från bebisen, helt underbart! Tycker att jag känner bebis mer och mer för var dag som går, vilket är helt underbart! Igår fick blivande pappan sig en spark, även blivande faster Linda fick känna av bebis. Halva graviditeten har passerat, och jag måste ändå säga att tiden gått rätt fort. Mår väldigt bra, knappt känt av några foglossningar det senaste, ytterst sällan, väldigt skönt. Däremot så har jag haft ont i handled och fingrar, och det visade sig att jag lider av carpaltunnelsyndrom, så ni ska det sovas med handledsskenor, hoppas det hjälper!


2013-04-15 @ 16:10:04

Här ligger vi och slapparVi har varit och fikat hemma hos min big brother Thomas. Han har visat bilder från sin resa till Peking. Mammis och pappis var överraskande nog där oxå. Fick jättefina kläder till bebis i present av Thomas, hela vägen från Peking, så det är ju extra speciellt. 

Nu blir det en sväng till bästaste Linda på en fika :-)
Mycket fikande denna söndag, men det är mysigt.
2013-04-14 @ 16:44:12

Plötsligt händer det!

Idag fick Martin sin första spark. Vi låg i sängen nu på morgonen, och bebisen började buffa varpå jag säger till M att nu buffar bebisen. Han lägger sin hand på magen, och efter någon minut, så rycker han till, tittar på mig och säger, Jag kände den!! Obeskrivligt ögonblick! Han tyckte det var både lite läskligt och roligt samtidigt. Att äntligen få känna den lill*. 
Nu längtar vi ännu mer efter dig, lill* skatt!
2013-04-14 @ 11:04:43

140 av 280 dagar(Bilder från vecka 16+0)
 
Idag har vi kommit halvvägs i graviditeten. 140 av 280 dagar. 
Tiden går faktiskt rätt fort, trots att jag ibland upplever det som att den står helt still. 
Undra om resterande tid går lika fort? 
2013-04-14 @ 10:43:22

Friday, yeeey!

Äntligen blev det fredag, inte en dag för tidigt.
Och jag har lyckats med det nästan omöjliga, hålla mig vaken efter jobbet, trots en hel den soffhäng.
Det är en bedrift vill jag lova!

Nu inväntar man älsklingen, så fredagsmyset kan dra igång. Men det dröjer sisådär 2 timmar tills dess, om jag har tur, övertid är alltid nära på hans jobb tydligen. 

På måndag har jag fått en tid till en arbetsterapeut för att prova ut ett handledsskydd.
Pratade med min barnmorska igår och fick rådet att kontakta en arbetsterapeut, och gav mig även numret till en. Så jag hoppas inneligt att detta hjälper, jag vet inte om jag klarar av 20 veckor till av en hand som är obrukbar, och dessutom gör j*vligt ont! Riktigt jobbigt på natten när jag vaknar av att den domnat av. 
Så håll tummarna att detta funkar.
Karpaltunnelsyndrom är verkligen inget jag önskar någon!

Ojoj! Nu sparkas det rejält i magen, undra vad den lill* vill..? hehe

Trevlig Fredag på er!
2013-04-12 @ 19:00:00

Fika med finaste

Har varit hos älskade Natalie och fikat efter jobbet. Alltid lika mysigt! Fick pratat en massa, och en del del av pratet bestod av babynamn, det är allt bra klurigt det där med namn, man hittar många fina, men inget som verkligen känns som "vårt" namn, om ni förstår vad jag menar..? Sen är det såå mycket svårare med pojknamn, tycker jag i alla fall.

Tips på namn, både flicka och pojke mottages tacksamt!

Har den senaste veckan haft sjukt ont i handleden. Har inte vetat varför, antagit att det är från när jag jobbat och att jag överansträngt handen. Men så informerade Natalie mig om att det kanske kan vara karpaltunnelsyndrom. Googlade runt lite, och när jag läste symptomen, så känns det faktiskt på pricken som det jag har. Dessvärre! Det gör sjukt ont, och det är graviditetsrelaterat. Hoppas inneligt att jag kan få hjälp, och att jag slipper bli sjukskriven från jobbet. Som det ser ut nu, så jobbar jag med en hand, vilket är väldigt jobbigt. 
Jag kan inte ens ta på mig bältet i bilen. Det är såpass illa alltså.

Någon som har erfarenhet av karpaltunnelsyndrom får gärna dela med sig.
Jag ska ringa min barnmorska imorgon.

Nu ska jag försöka diska så gott det går med en hand.

Puss på er!
2013-04-10 @ 21:49:00

Lite torka

Liiite torrt med inlägg här inne just nu. Ibland liksom glömmer jag av att jag har en blogg, haha! Nejdå, så illa är det inte, men jag glömmer av att uppdatera, det är däremot sant ;-)

Idag har vi haft apt efter jobbet, rätt segt, men överkomligt., vad ska man göra liksom..?
Bara att gilla läget. 

Full aktivitet inne i magen, bebis visar verkligen att den ligger där inne och ruvar. Det är riktigt riktigt mysigt att känna av den lill*, man njuter verkligen av varje buff, aldrig hade jag väl anat att det skulle vara en sån stor grej att känna bebisen sparka innan jag blev gravid, men det är verkligen fantastiskt, och det kanske låter som en överdrift, men det är verkligen fantastiskt!
Lite snålt mot blivande pappan dock, när han lägger sin hand på magen, så vill den minsann inte göra sig hörd. Men det kommer väl så småningom.

Nu blir det snart söta drömmar för vår del.
 
Puss!
2013-04-09 @ 21:59:30

Nytt till Natalie


Fixade till Natalies blogg lite.
Och jag känner mig väldigt nöjd med resultatet, klicka på bilden ovan för att komma till Natalies blogg!
2013-04-08 @ 22:06:00

Telefon-lös

Hej vänner!
Helgen har susat förbi, och man blickar framåt mot en ny vecka. Vecka 20 för min del. Det är bra när man byter graviditetsvecka på måndagar, lättare att räkna då, och sen ser man fram emot måndagar oxå, vilket man annars sällan gör. 

Jag har fått lämna in min iphone på lagning idag, tappade ju den i golvet på jobbet och displayen sprack. Så nu ska den äntligen lagas. Känner mig lite bortkommen utan min kära telefon, snacka om no life haha!
Lite lustigt hur telefonen styr ens liv, man kan ju knappt leva utan en mobil känns det som. 
När jag lämnade in min, och inte fick nån lånetelefon så tänkte jag "men va!? hur ska jag klara mig utan mobil!?" Haha snacka om att tiderna ändrats på dem senaste åren ;-)

Hoppas i alla fall att dem lagar den fort, ligger inne med en steålders telefon just nu, inte så häftigt precis.

Nu blir det middag!
Ciao!
2013-04-08 @ 18:38:34

Vecka 20 (19+0)

Bebisen
Fostret väger nu ungefär 350 gram och är runt 24 centimeter långt. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Ögonlocken är färdiga. Fingrarnas naglar växer, men de täcker inte hela fingertoppen än. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter sin födsel. Fostret har fått känsel, och kan reagera på smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta.


Kroppen:
Halva graviditeten har snart gått. Man börjar få en mage som alla kan se och livmodern når ända upp till naveln. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött. På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.  Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

Egna Tankar om föregående vecka:
Mår fortfarande toppen! Känner dock av tröttheten lite mer, och så är det ju det där med foglossningarna som spökar, men annars mår jag väldigt bra. Njuter varje dag av det som händer inom mig, blir alltid så glad när jag känner lill*n buffa och härja runt i magen. Känt av massor av rörelser i sista delen av vecka 19, herrejösses sicket liv det blivit där inne! Och att det kan ändras bara på en dag, från att ha känt lite granna och bara när jag låg ner, till att känna titt som tätt under dagen. Underbart! 


Just nu har jag ingen kamera. Min iphone är på lagning, och min systemkamera är i peking, så denna vecka blir det utan bilder, tyvärr!
 
2013-04-08 @ 18:25:52

Rastlös!

Jag är uttråkad! Har absolut inget att sysselsätta mig med just nu. Sitter och klickar in på massa mammakläder, men blir besviken när jag ser att dem inte finns på lager, och jag kommer att få dem först i slutet på april eller början på maj. Orka vänta liksom. 
Vill greja bloggdesign, men jag har ju redan fixat min egna, så det känns ju inte som någon idé.
Vi har städat lägenheten, och varit och handlat, så det är oxå gjort. 
Skulle vilja åka till ikea och köpa en byrå som är tänkt till babykläder, men då måste vi har någonstans att göra av med våran nuvarande skänk som står i hallen.. Uppe på vinden finns väl knappast någon plats. 

Bebisen är sjövild i magen, buffar och buffar på sin mamma, riktigt mysigt är det. Som om h*n vill göra sig hörd "hallå, jag är här inne" hehe :-)

Helgen har förövrigt varit bra. Igår kom Lasse hit, och vi (jag, Martin & Lasse) käkade och gick på bio. Vi såg Jack the Giant Slayer. Den var väl okej. 

Synd att helgen snart är över bara, hade velat hinna med mer. 
2013-04-07 @ 14:30:53

Ska man ta reda på bebisen kön?

Hittade en liten lista med för och nackdelar med att ta reda på könet. 

Fördelar:
  • Man kan känna ett starkare band med bebisen om man kan se en liten flicka eller pojke framför sig.
  • Äldre syskon kan förbereda sig på att få en lillebror eller lillasyster
  • Om du vill måla barnkammaren enligt bebisens kön, så har du en förvarning
  • Du kan koncentrera dig på att hitta namn till bebisen enligt kön
Nackdelar:
  • Ni får en fin överraskning när bebisen föds
  • Nyfiken kan ge dig extra motivation under förlossningens tuffaste del
  • Det blir inga misstag när du väl fått reda på det, kan du vara helt säker.


2013-04-06 @ 11:30:26

Ny Design!

Bloggen fick lite nya kläder, bara så där!
Kände att det var dags att byta, såå trött på den gamla. 
Ser ni inte den nya designen? Klicka på F5!

Jag är nöjd i alla fall ;-)

2013-04-05 @ 21:10:00

RUL vecka 18+4


Nu har vi äntligen varit på vårat riktiga rutinultraljud. Såå underbart varje gång man får se lilla skrutten där på skärmen, eller ja, lilla och lilla, den har blivit så stor nu, sen förra gången vi fick se den. Älskade lilla gryn, nu längtar vi ännu mer efter dig. 

Vårat datum blev flyttat, så nu har vi bf den 1/9 istället, vilket är en dag senare än jag räknat tidigare. Jag har alltså räknat ganska rätt. Sjövild och välmånende bebis var vad vi fick se där på skärmen, utan anmärkning på allt, så grynet mår bra, det är det viktigaste. 

Vi hade chansen att få reda på vad det blir, men valde att inte ta reda på kön. Vi vill verkligen bli överraskade! 

Hoppas tiden springer på lite nu, så vi snart får träffa vår skatt!!
2013-04-05 @ 17:55:44

Älskade rörelser

Jag börjar känna av lillfis mer och mer. Idag kände jag även på jobbet, innan har det bara varit när jag legat i sängen och verkligen koncentrerat mig. Men nu när man verkligen vet vad man ska känna, så känner man det oftare, helt underbart! Älskar dem fina små rörelserna, önskar att Martin får känna snart oxå. 
Åh vad vi längtar efter vårt lilla gryn nu!
2013-04-04 @ 20:13:18

Glass i Solen

Så underbart att solen har böjat titta fram mer och mer. Man längtar ännu mer till sommar och grillkvällar. Snälla, kan våren komma snart, så vi kan få sommar...? Tack, det hade varit väldigt bra. 
Jag har denna eftermiddag avnjutit en bägare med två kulor glass från triumph i sällskap med mina svägerskor nere vid röda sten. Underbart gott och mysigt, nått man borde göra oftare, speciellt sen när den riktiga värmen kommer, det är ju fortfarande bra kallt ute, trots 10+, i alla fall för att sitta stilla ute.

Nu blir det middag, köttfärssås med tagilatelle blir det idag. Längesedan, alltid lika uppskattat av mannen min. ;-)

Annars så grejar jag med bloggdesignen, kände att det var dags att byta ut den.
Sitter och fixar och trixar i photoshop, man måste älska photoshop.
Är på ett sånt designabloggenhumör, väldigt kul när det väl händer.


2013-04-03 @ 19:47:46

Tisdag fast måndag fast tisdag.

Känns bra när arbetsveckan startar med en ledig dag, det blir lite som rubriken, Tisdag, men känns som en Måndag, på fredag kommer det alltså kännas som en Torsdag, och man blir glatt överraskad varje gång man inser att det faktikst är Fredag. Invecklat det där med veckodagar.. Jepp!

Helgen har varit den bästa på länge, med vissa undantag, men ändå bästa på länge. Ledig fyra dagar, behöver man ens säga mer? Och varför blir man alltid alltid ALLTID lika förvånad att den tar slut så fort? Känns som om man borde lära sig nån gång? Knappast.
Vi har verkligen fått vila ut i alla fall, precis vad vi pensionärer behöver, hehe ;-) Nej, men ärlig talat, jobbar man heltid hela jäkla året, så är man ganska trött, när man väl får ledigt, och då sover man, enkel matematik, man kan räkna ut det med röva och en kritbit, Ifall man är såpass smart då... Inte alla som faller in i den kategorin änna! ;-)

Idag blir det lugnt här hemma. Middag och tvätta. Sova lite hade jag funderingar på.. Av nån konstig anledning så sover man alltid dåligt natten innan man ska jobba, vare sig det är en vanlig helg, eller extra ledigt.. 

Först av allt, apelsinjuice! Jag älskar dig min underbara dryck!
2013-04-02 @ 17:25:00

Magen i Vecka (18+1)Har ju inte min nikon just nu, så iphonekameran får duga så länge, därför blir bilderna inte riktigt som vanligt. Magen växer i alla fall, börjar bli trångt i vissa tröjor, hehe
2013-04-01 @ 21:28:00

RSS 2.0